Tuesday 15 November 2011

Medyumlar gercekten ruhlarla iletisim icindelermi

Beni takip edenlerden bir okur arkadasim , medyum kisilerin ruhlarla gercekten iletisim kurup kuramadiklarini soruyor.Bununk mumkun olacagini soyle aciklamak gerekirse iletisim kurulacak Ruhlar iki kisimdir: Azap icinde olan ruhlar, nimet icinde serbest olan ruhlar. Azapta olan ruhlar, birbirleriyle gorusmeye firsat bulamazlar. Serbest olan ruhlar ise birbirleriyle bulusup konusurlar. Her ruh, amelde kendisinin dengi, kendi derecesinde olan arkadasiyla beraber olur. Hz. Peygamber (s.a.v.), Mirac'ta Hz. Adem, Hz. Ibrahim, Hz. Musa ve Hz. Isa gibi bircok peygamberlerin ruhlanyla gorusmustur.Buradan soyle bir kaniya varmak mumkundur ki eger medyum kisinin ruhsati saglam ilmi dolu bir medyum sa iletisimi de mumkundur.Bunlara ayetler ve olaylar isiginda bir bakmak gerekirse…
Olenlerin ruhlarinin, hem kendi aralarinda hem de dirilerin ruhlanyla bulusup konusabildikleri hakkinda pek cok delil vardir. Yuce Allah soyle buyurur: "Allah, oldukleri sirada canlari alir, olmeyenleri de uykularinda, sonra olumune hukmettigini yaninda tutar, otekilerini de belli bir sureye kadar (bedenlerine) gonderir." (Zumer, 39/42)
Ibn Abbas, bu ayetin tefsirinde diyor ki: "Bana ulastigina gore dirilerin ruhlariyla olulerin ruhlari birbirleriyle bulusup birbirlerine sorular sorarlar. Sonra Allah, olulerin ruhlarini tutar, dirilerin ruhlarini bedenlerine gonderir." Saîd ibn Cubeyr de, "Uykuda, dirilerin ve olulerin ruhlan birbirleriyle gorusurler" demistir ( el-Cevâhir fî Tefsîri'l-Kur'ân, 18/161). Uykuya dalan kisinin, bedenine canlilik veren kismi degil fakat insana insanligini veren suur kaynagi ruhu (yani ruh-i insanîsi) bedenin etkisinden kurtulur, Allah'in iradesine girer.
Dinin temel ogretileri
Boylece o ruh, hem olmuslerin, hem de baska dirilerin ruhlanyla bulusup gorusebilir. Ancak medyum denilen kisilerin gercekten ruhlarla iletisim kurduklari, onlardan mesaj aldiklari hakkinda bir kanitimiz yoktur. Bize anlatilanlar, ruyayla ilgilidir. Ruya halinde sag insanin ruhu, olmuslerin ruhlariyla gorusebilir, onlardan mesaj alabilir.
Bu mesaj, kendi sahsini ilgilendirir, baskalarini baglamaz. Insan ibadetle, derin ask ve sevgiyle ruh gozunun ustune coreklenmis olan cisim ortusunu kaldirabilirse ruhlarla gorusebilir. Bu durumda artik onun iradesi kendi elinde degildir. Bilincine geldiginde ise o hal kaybolur. Bu, ermislere nasip olan bir yuce makamdir.
Medyumlar boyle ermislerden midir? Onu dusunmek gerekir. Hele hele buyuk ruhlarla gorustugunu, onlardan mesaj aldigini iddia eden kisiler, gorustuklerini iddia ettikleri zatlarin hayatlarinda yazdiklari eserlere ters, Kur'ân'a ters savlar ortaya atmaktadirlar. Bir buyuk ruhun, Kur'ân'a ters bir mesaj vermesi mumkun degildir. Ya bu iddianin sahibi sohret pesindedir yahut ona ruh diye kendisini takdim eden varlik gercekte ruh degil, cin seytanidir. Ne olursa olsun, Hz. Peygamber'den sonra hic kimsenin sozu bizi baglayici degildir. Onun getirdigi dinin temel ogretilerine karsi dusunceleri reddederiz ve o tur dusunceleri seytan telkini sayariz.

Medyum
Medyum Hoca
vefk

No comments:

Post a Comment